Skip to main content

Tonny Rovers over de KVW van vroeger…

Ik ben begonnen als E.H.B.O. er voor een halve dag in de week, later een hele week en van daaruit ben ik in de werkgroep terecht gekomen.

Met Theo van Dijk een dag georganiseerd met vogelverschrikkers, daarvoor vertrokken alle groepen naar de Kivitsbraak.

 Daar in de Grotelse bossen was er voor iedere groep een grote overal, een pak strooi en werden er geweldige vogelverschrikkers In elkaar gewerkt. Toen het jammer genoeg ging regenen konden de kinderen schuilen bij Cato en Hendrik Bouwmans. Later vertrokken alle groepen in optocht met hun trotse werkstuk richting het Jeugdhuis.

Ook de Interview-dag in augustus 1982 was geweldig. We hadden in Bakel 52 adressen gevonden, iedere groep kreeg 3 adressen waar ze hartelijk welkom waren, waar de mensen konden vertellen over hun werk wat ze er konden zien en daar moesten de groepen dan weer een verslag van maken, de kinderen kwamen nog uit bij een bedstee, mochten de biggetjes aaien. Toen was er in Bakel nog een echt Politiebureau met een politiekorps van 9 agenten. Van het verslag van de kinderen is een boekje gemaakt wat later als bedankje op alle 52 adressen is bezorgd.

Ook ben ik diverse keren gevraagd met voorwerpen en werktuigen van De Tolbrug om de kinderen te laten zien, hoe de mensen vroeger leefden en werkten, het was heel leuk van kinderen te horen‚ (ons Oma vertelde dat ook wel eens). Op verschillende plaatsen ben ik geweest onder andere bij de Molen, op de Kuundertse Heide, voor de Heemkunde op Jozefsheil, was een heel gesjouw maar wel heel graag gedaan.

Ook ben ik nog Penningmeester geweest dat ging nog met een schrift een pen en gewoon betalen. Ook weet ik dat we naar de Speeltuin vertrokken, we de kinderen moesten tellen… dat ging dan wel in ons voordeel.